Печат на тази страница

Де Лихт иска да напусне Юве

01 Юли 2022 15:40

Изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Аривабене призна, че Матайс Де Лихт иска да напусне „бианконерите“ още това лято.

„Отново си говорим за играчи, които следват съветите на агенти или колеги вместо на клуба. Днес е невъзможно да задържиш футболист, който иска да си тръгне. Невинаги става въпрос за парите и ако някой иска да си тръгне, ти не му казваш просто: “ОК, заповядай”. Трудно е да задържиш даден играч, но всички, седящи около масата за преговори, трябва да бъдат удовлетворени. Този, който има парите, печели“, сподели Аривабене в интервю за „Tuttosport“.

„Намираме се в преговори с Пол Погба и нещата се развиват в доста позитивна насока. Всичко започна от въпроса: Защо да не подпишем с Погба? Идеята обаче не е достатъчна, винаги трябва да я приложиш в практика. Винаги трябва да разбереш дали е осъществима и устойчива операция. Ако числата дават смисъл, трябва да ги покажеш на борда на директорите. Говорим за важни играчи, разбира се“, добави той.

„Имахме споразумение с Дибала, но след финансовата инжекция решихме да спрем и да помислим. Агентите му бяха наясно със ситуацията и се съгласиха с това. Срещнахме се отново с тях и им казахме, че условията са се променили. Така че, започвайки от четиригодишен договор, ние избрахме различна стратегия. Всички знаят с кого подписахме през януари, нали така? (С Душан Влахович - б.р.) Това обаче не доведе до разрив между нас и Дибала. Взаимоотношенията ни винаги са били приятелски. Надявам се, че Дибала ще си намери отбор и удовлетворението, което заслужава. От нашата перспектива всичко си има начало и край. Повтарям, Ювентус е над всичко останало. Някои играчи оставят следа, но Ювентус винаги ще е по-важен“, каза още Аривабене.

Main Menu