Лацио съсипа Милан на ''Олимпико''

25 Ян 2023 00:11

Лацио разби Милан с 4:0 в мач от 19-ия кръг на Серия А.

Така Лацио излезе на третото място в италианския шампионат, изпреварвайки Рома и Интер, които са със същия актив от точки - 37, но с по-лоша голова разлика. "Росонерите" са на второто място само с една точка пред "римските орли" и на 12 от лидера Наполи.

Още в четвъртата минута, при първата добра атака към една от двете врати, домакините откриха резултата. Ладзари проби отляво и центрира ниско, Луис Алберто пропусна топката, която стигна до Сергей Милинкович-Савич. Сърбинът стреля от движение в близкия ъгъл за 1:0.

Това не бе единствената лоша новина за Пиоли, тъй като в 22-рата минута Фикайо Томори получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително от Симон Кяер.

Лацио продължи да се чувства добре на своя територия. В 30-ата минута Дзакани засече от въздуха центриране на СМС отдясно. Топката обаче срещна гърба на Кяер и излезе в корнер.

В атаките на Милан нямаше никаква острота, като често гостите допускаха и доста грешки още в централната зона, когато опитваха да изнасят топката. Калабрия пък изпитваше много сериозни проблеми с Дзакани. В 36-ата минута и Педро, който се бе преместил от другата страна, преодоля Калабрия и центрира успоредно на голлинията, но малко не достигна на Андерсон да засече.

По-добрата игра на Лацио и проблемите на Милан в защита обаче скоро се отразиха на резултата. В 38-ата минута Марушич добре проби отдясно, стреля под плонжа на Татарушану, който не се намеси добре, след което топката срещна далечната греда и отиде в краката на Дзакани, който я прати в опразнената врата.

В последната минута на първата част Милан се отърва от ново попадение. Алберто изведе много добре Дзакани зад отбраната на гостите, но в момента, в който италианецът нанесе удар, Кяер се хвърли на шпагат и успя да предотврати трети гол във вратата на Татарушану.

Пет минути след началото на втората част Исмаел Бенасер стреля опасно от пряк свободен удар, но ударът му се отби от левия страничен стълб.

В 65-ата минута Пиер Калулу извърши нарушение в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Лиуос Алберто, който с удар под напречната греда превърна дузпата в гол и Лацио поведе с 3:0.

Четвърт час преди края на редовното време Лацио отново показа на Милан как се вкарва. Луис Алберто сервира топката на Фелипе Андерсон, а той безпроблемно я прати за четвърти път в мрежата на Татарушану.

Main Menu