Отборите от Висшата лига искат най-тежкото наказание за Манчестър Сити

08 Фев 2023 08:30

Съперници на Манчестър Сити от английския елит настояват „гражданите“ да бъдат изхвърлени от Висшата лига, ако тимът бъде признат за виновен по обявените над 100 нарушения на правилата, свързани с Финансовия феърплей. Информациите от Острова добавят, че ръководителите на клуба от „Етихад“ са останали крайно изненадани за повдигнатите обвинения. Ето и най-тежките от тях:

Укриване на истинския източник на финансиране на клуба

Деклариране само на част от заплатите на играчите при бившия мениджър Роберто Манчини

Нарушаване на правилата за финансов феърплей на УЕФА и Висшата лига.

Умишлено възпрепятстване разследването на Висшата лига от началото му през декември 2018 г., включително и през този сезон.

И докато ръководството на Сити настоява тимът да бъде „помилван и реабилитиран“, клубовете от Висшата лига настояват за тежко наказание и бърза присъда, по възможност още преди края на настоящия сезон.

Шеф на един от клубовете, без да се споменава името му, сподели: „Ако тези обвинения се докажат, трябва да има подходящо наказание – и единственото подходящо е те да бъдат изхвърлени. Говорим за десетилетие на предполагаеми злоупотреби и искаме Висшата лига да постъпи правилно.“

Възможните наказания за клуба от Манчестър са, както следват:

Изхвърляне от Висшата лига

Отнемане на точки

Трансферни забрани

Ограничение при харченето на пари за трансфери

Отнемане на титли, спечелени в периода 2009-2018

По всичко личи, че предстоят мрачни дни пред клуба, воден от Пеп Гуардиола, като има реална опастност дори самият той, наред с някои от звездите на тима, да си тръгнат от „Етихад“, ако отборът бъде официално обявен за виновен.

Main Menu