Кристиано: В Германия се чувстваме като у дома си

14 Юни 2024 15:30
Кристиано: В Германия се чувстваме като у дома си Снимка: БГНЕС

Мегазвездата и капитан на португалския национален отбор Кристиано Роналдо говори при кацането на "мореплавателите" на германска земя за Европейското първенство. Португалия е в една група на Евро 2024 с отборите на Турция, Чехия и Грузия.

"Впечатляващо е, усещането е сякаш сме в Португалия. Беше много красиво. От пристигането на летището до тук (б.р. - хотела) всички пътища бяха пълни с португалци", започна Кристиано Роналдо.

Той се върна към Световното първенство през 2006 година, отново в Германия: "Проблесна ми. Беше преди 18 години. Нещата трябва да са различни, но имам добри спомени."

На Мондиала през 2006-а Португалия стигна до полуфиналите, след което загуби мача за третото място от домакина. Кристиано сподели мнението си, запитан дали отборът може отново да стигне тази фаза: "Надявам се, че можем да стигнем малко по-далеч."

"Стъпка по стъпка. Да живеем за момента, да сме спокойни, да работим добре, както сме го правили досега, вярвайки, че е възможно. Мечтата винаги трябва да бъде подплатена, но играем мач за мач. Турнирът е кратък, но сме подготвени", добави Роналдо.

"Наслаждавам се на футбола. Рекордите са следствие. За мен те не са цел, те идват естествено. Притеснението винаги съществува. Това изтръпване в стомаха, особено в деня на мача... Радвам се, че го усещам. Когато не го усещаш, това е причина да спреш", завърши Кристиано Роналдо.