Михаил Касабов: Целият свят ще гледа и ще почете големия футболист и човек Франц Бекенбауер

14 Юни 2024 18:14

Бившият президент на Българския футболен съюз и член на Байерн Мюнхен, носител на сребърна и златна значка на баварците – Михаил Касабов, даде интервю за dsport и Дарик радио часове преди старта на Евро 2024.

Шампионатът на Стария континент се открива с двубоя между домакина Германия и Шотландия, а преди началото му ще бъде почетен легендарния Франц Бекенбауер, на когото Касабов бе близък приятел, преди да си отиде от този свят през януари.

- Господин Касабов, да започнем оттам, наближава Европейското първенство, остават буквално борени часове, как усещате настроението и атмосферата в Мюнхен преди голямото откриване?

- Както преди голямо събитие от подобен род, преди голямо състезание, каквото е Европейското. Феновете са в приповдигнато настроение, за щастие е хубаво времето.

- Познавате добре Германия като страна, всички сме наясно с отличната организация и дисциплина в тази държава, как смятате, че ще се справят домакините с организацията на Евро 2024?

- Както винаги са се справяли да няма инциденти и на първо място ще е футболът.

- Вие бяхте близък приятел с легендарния Франц Бекенбауер, той ще бъде почетен по специален начин преди началото на мача Германия – Шотландия, запознат ли сте с подробности около предстоящата церемония?

- Подробности големи не знам. Днес сутринта в хотела дойдоха да се видим неговата съпруга Хади, дъщеря му Франческа и синът Жоел. Целият свят ще гледа и ще почете паметта на големия футболист и човек Франц Бекенбауер.

- По-различно ли ще е усещането за германците на това първенство вече без Кайзер Франц?

- Предполагам, не мога да отговоря на този въпрос.

- Какво очаквате от днешния мач между Германия и Шотландия?

- Надявам се да бъде хубав мач и безсъмнено ще бъде едно интересно първенство.

- За Германия ли ще стискате палци и според Вас кои отбори ще се борят за европейската титла?

- Да стискам палци чак не, но предполагам Германия е един от фаворитите, като домакин, но Франция, Италия също са фаворити, Англия и винаги при такива първенства се явява и някое „джудже“, което обърква сметките на много от фаворитите.