Интер се справи с Наполи

29 Юли 2020 01:05

Интер постигна победа с 2:0 над Наполи в дербито на 37-ия кръг на Серия "А". "Нерадзурите" взеха малък реванш за отпадането си от неаполитанците на 1/2-финала за Купата на Италия. Точни за домакините на "Джузепе Меаца" бяха Данило Д'Амброзио в 11-ата и Лаутаро Мартинес в 74-ата минута. Гостите пък има за какво да съжаляват, че не взеха поне нещо от този мач. Те създадоха повече положения и отправиха повече удари от своя съперник, но Самир Ханданович бе непробиваем и опази вратата си "суха".

Домакините излядоха с Алексис Санчес и Ромелу Лукаку в атака. В средата се разчита на Борха Валеро, Николо Барела и Марсело Брозович.

Дженаро Гатузо пък залага на триото Аркадиуш Милик, Лоренцо Инсиние и Матео Политано в предни позиции. В халфовата линия започнаха Пьотър Жиелински, Диего Деме и Елиф Елмас.

Интер поведе още с първата си добра атака в мача. Центриране на Антонио Кандрева стигна до Кристиано Бираги, той върна към точката за дузпата за Д'Амброзио, който с удар по земя порази вратата за 1:0.

Наполи бе близо до изравняването в 19-ата минута. Тогава след заучена ситуация след корнер топката стигна до Жиелински, който опита удар и след рикошет в крака на Инсиние кълбото тупна опасно близо до гредата, но в аут.

В 25-ата минута Жиелиски отправи бомбен изстрел от дистанция и Самир Ханданович трябваше да прави спасяване.

Вратарят на домакините трябваше да се намесва решително и в 30-ата минута след удар отблизо на Политано.

Неаполитанците направиха нов голям пропуск в 35-ата минута, когато Жиелински пусна страхотен пас за Инсиние в наказателното поле, той стреля, но след рикошет кълбото мина на сантиметри от вратата.

Три минути по-късно и домакините пропуснаха страхотна възможност. Санчес изскочи зад защитата и остана очи в очи с вратаря не успя да го прехвърли. Оказа се, че чилиецът е бил и в засада.

Последва нов шанс за гостите в 40-ата минута, когато Елмас се разходи между защитниците на Интер и стреля, но след рикошет топката отиде встрани от вратата.

В самия край на полувремето Марсело Брозович отправи страхотен шут и Алекс Мерет с блестящо спасяване запази резултата непроменен.

Марио Руи отправи първия удар за втората част в 48-ата минута, но той бе доста неточен. Веднага след това пък Интер отговори с изстрел с глава на Лукаку, но в ръцете на Мерет.

В 64-ата минута шут по земя на Елмас мина на сантиметри от гредата.

Три минути по-късно домакините организираха страхотна контраатака, Бираги получи в наказателното поле, но ударът му бе изключително лош.

В 74-ата минута Интер все пак стигна до втори гол. Влезлият като смяна Лаутаро Мартинес пое топката в средата на терена, напредна на скорост и с изстрел по земя вкара красив гол за 2:0.

С тази победа Интер си върна второто място, изпреварвайки с точка Аталанта, като вече има актив от 79 точки. Така в последния кръг "нерадзурите" ще се изправят срещу бергамаските в решаващ сблъсък за сребърните медали. Наполи пък остава на 7-ата позиция в таблицата с 59 точки./sportal.bg

Main Menu