Надал няма да играе на US Open

04 Авг 2020 23:47

Шампионът от последното издание на US Open Рафаел Надал официално обяви, че няма да вземе участие в тазгодишното издание на турнира, който ще се проведе по-късно този месец. Носителят на 19 титли от "Големия шлем" мотивира решението си с пандемията от коронавирус.

"След продължителни колебания прецених да не участвам на тазгодишния US Open. Ситуацията в света е много сложна, случаите на заразени с COVID-19 се увеличават и изглежда, че все още нямаме контрол над това", написа испанецът в профила си в Twitter.

"Това е решение, което не исках да взимам, но реших да послушам сърцето си и на този етап предпочитам да не пътувам", продължи Надал.

Матадора добави, че уважава усилията на Американската тенис асоциация, организаторите на US Open и ръководството на АТР за това турнирът все пак да се проведе.

Рекордьорът по спечелени титли от "Големия шлем" Роджър Федерер също няма да играе в Ню Йорк, защото е контузен и ще пропусне целия сезон. Българинът Григор Димитров все още не е обявил дали ще се включи в турнира, но е по-вероятно да откаже участие.

US Open трябва да започне на 31-и август на „Флашинг Медоус”, като организаторите признаха, че турнирът ще е без публика. САЩ пък е страната с най-много случаи на коронавирус – 4,8 млн. заразени и над 150 хиляди починали.

Main Menu