Циципас отказа Гришо за 70 минути

22 Апр 2022 20:36

 

Българинът Григор Димитров загуби доста безславно срещу Стефанос Циципас с резултат 1:6, 4:6 в мач от третия кръг от турнира по тенис на клей в испанския град Барселона с награден фонд от 2,8 милиона долара. Родният тенисист така и не успя да влезе в ритъма на мача и въпреки че направи два пробива в сервиса на съперника гръцкият тенисист нямаше затруднения.

Двубоят започна зле за родния представител, който загуби още първото си подаване в мача. Циципас успя да стигне до две поредни точки за пробив, втората от които беше реализирана за 1:0. Бързо след това гъркът затвърди пробива на свой сервис.

В третия гейм сценарият от дебютния гейм се повтори. Стефанос стигна до 3 поредни точки за пробив, а грешките от ракетата на Григор валяха една след друга. На втория опит пробивът беше потвърден, с което авансът стана 3:0.

В следващите три гейма сервиращите нямаха проблеми, което принуди Григор да сервира за оставане в сета при 1:5. Тогава българинът отново капитулира на свой сервис и в крайна сметка сетът беше спечелен с 6:1 от гръцката звезда.

Втората част започна с малко оптимизъм за българина, след като успя да пробие сервиса на Циципас. Мигновено обаче гръцкия състезател върна равенството, а след това и взе с лекота попадаването за 2:1.

Двамата продължаваха да показват колебания на свой сервис и повториха упражнението след още един гейм. Българинът се пребори с доста усилия за нов пробив, но Циципас изравни след нова поредица от неточности на първата ни ракета за 3:3. В следващия гейм гъркът нямаше проблеми и отново поведе, преди Димитров също да се отчете с взето подаване.

 Така се стигна до 5:4 за Циципас, при което Григор сервираше за оставане в мача. Нервите и хаосът в играта на нашия състезател отново надделяха и той капитулира след около час игра.

Main Menu