Шок в световния тенис! Планират да не се дават точки на Уимбълдън!

11 Май 2022 15:51

Звездите на световния тенис и тяхната организация ATP са поискали от организаторите на Уимбълдън да отменят забраната за участие на състезателите от Русия и Беларус. Босовете на най-авторитетния турнир вече обявиха, че няма да допуснат тенисисти от двете държави заради инвазията в Украйна.

Турнирите от Големия шлем не са под егидата на организацията, но тя прави всичко възможно, за да защити интереса на играчите по този казус и се е стигнало до интересен ултиматум от тяхна страна, разкри журналистът Джон Вертхайм. Според неговите източници ATP планира да не дава никакви точки за ранглистата на Уимбълдън и всички други надпревари на територията на Великобритания, ако действително се стигне до подобен дискриминационен подход към руските и беларуските тенисисти.

Много от асовете на този аристократичен спорт се обединиха около мнението, че това е напълно погрешно решение и потърпевшите нямат никаква вина за случващото се. Самият Новак Джокович заяви как нещата никога не свършват добре, когато се смесят спорт и политика, а Рафаел Надал също зае позицията, че подобен ход би бил безкрайно нечестен спрямо неговите колеги от тази част на света.

Женската тенис асоциация WTA също планира да се присъедини към мерките, които ще вземе ATP.

Main Menu