Музети сложи край на серията на Щруф и достигна финалното каре на Sofia Open 2022

30 Сеп 2022 19:15

Поставеният под №4 в основната схема Лоренцо Музети се класира за полуфиналите на Sofia Open 2022. Италианецът записа чист успех над Ян-Ленард Щруф (Германия) – 7:6 (3), 6:1 след 75 минути игра, слагайки край на серията от четири последователни победи на Щруф в турнира.

32-годишният Щруф започна силно двубоя и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. Музети постепенно вдигна нивото си и на свой ред осъществи пробив, след което изравни за 3:3. В следващите минути играта беше равностойна и се стигна до тайбрек, където Музети се наложи със 7:3 точки.

През втората част 20-годишният италианец вдигна оборотите и поведе с 5:0 гейма, след което затвори двубоя с 6:1.

„Труден мач, Щруф сервира много добре, особено в първия сет. Беше много агресивен и стабилен от основната линия. Аз трябваше да променя нещо, за да имам успех, и точно това направих. На ретур застанах малко по-назад и успях да върна повече негови сервиси. Изиграх един от най-добрите си двубои на твърда настилка в зала изобщо“, каза Музети в интервюто на корта.

На полуфиналите 30-ият в света ще срещне първата ракета на Швейцария Марк-Андреа Хюслер, който по-рано днес отрази два мачбола при победата над Камил Майхжак (Полша).

Попитан дали може да извърви целия път в София, Музети изрази оптимизъм: „Утре ще бъде трудно, надявам се да спечеля. Ще бъде страхотно да играя на финал срещу Яник (Синер)“.

Main Menu