Марица приема новака Перун днес

09 Дек 2018 14:59

Отбори на Марица (Пловдив) и Перун (Варна) за първи път ще се изправят един срещу друг на ниво жени във волейбола в зала. Енигматичният новак в Националната волейболна лига гостува на шампионките за среща от шестия кръг на първенството в неделната вечер на 9 декември от 18:00 б.в. в зала Колодрума.

24 часа преди началото на този мач, той се очертава като интересен сблъсък между първия и последния в класирането. След изиграването на съботните срещи от програмата на НВЛ обаче може да се окаже, че Жълто-сините ще влязат в двубоя като втори в таблицата, ако сегашният подгласник ЦСКА (София) успее да вземе поне два гейма при гостуването си на Берое (Стара Загора). Иначе, предвид резултатите си в изиграните четири мача дотук, Марица е убедителен лидер без нито един загубен гейм, като целта е това да остане факт и след края на срещата с Перун.

Варненският клуб е по-известен в Града под тепетата като шампион на България, но по плажен волейбол, след като изпревари тима на Марица по геймово съотношение за титлата в единствената по рода си Национална отборна лига през 2016 година. При дебютното си участие в шампионата по “салонен волейбол”, както обича да го нарича техният старши-треньор и по двете дисциплини Пламен Николов, обаче неговите състезателки са на другия полюс. Те нямат нито един спечелен гейм в петте си изиграни мача дотук, като естествено апетитът да променят това именно срещу пловдивския гранд е най-голям. Преди това те ще имат възможността да го сторят още в съботната вечер, тъй като предпочетоха да изиграят “домакинския” си мач със Славия (София) от следващия кръг по-рано, минавайки през столичната зала Панайот Пондалов на път от Варна за Пловдив. Така за тях срещата с Марица ще бъде и последна за полусезона. При какъвто и да е резултат срещу Белите обаче Перун няма да може да промени позицията си на последен в таблицата преди първата си изява пред пловдивската публика.

Съдии на мача Марица – Перун ще бъдат Елин Карабашев от Кърджали и Борислав Душков от Смолян.

Официалният видеоканал на Марица в YouTube ще излъчва на живо двубоя за тези, които нямат възможност да бъдат на трибуните в зала Колодрума, а сайтът на клуба ще проследи на живо развоя на резултата.

Main Menu