България започва срещу Гърция на Евроволей 2019

19 Ян 2019 19:11

Националният отбор на България ще започне с мач срещу Гърция на Европейското първенство през тази година. Това стана ясно, след като вчера от Европейската волейболна конфедерация (CEV) публикуваха официално програмата за груповата фаза на шампионата на Стария континент, който за първи път ще се проведе в 4 страни - Франция, Белгия, Холандия и Словения.

"Лъвовете" попаднаха в най-тежката предварителна Група А, по време на жребия в сряда вечерта в Брюксел, заедно с "петлите", олимпийския вицешампион Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Мачовете от тази група ще се играят във френския град Монпелие.

Първата среща на българските "трикольори" ще бъде срещу съседите ни от Гърция в първия ден на турнира (12 септември, четвъртък). В същия ден домакините от Франция ще играят с Румъния, а "Скуадра адзура" с Португалия. В петък (13 септември) България ще излезе за втория си мач срещу другата си съседка - Румъния. В третия си мач, в събота (14 септември), българите ще спорят с Португалия. Следва почивен ден (15 септември, неделя) за България, след което ще бъдат последните два и може би най-важни двубои за "лъвовете" - срещу Франция в понеделник (16 септември) и срещу Италия във вторник (17 септември). Предстои CEV да уточни и обяви началните часове на всички мачове.

Евроволей 2019 за първи път в историята ще бъде от 24 отбора, които са разпределени в 4 групи по 6 тима. Всяка една група ще се играе в 4-те страни-домакини - Франция, Словения, Белгия и Холандия. По регламент първите 4 отбора от всяка група ще се класират директно за елиминациите на турнира, които включват 1/8-финали, 1/4-финали, полуфинали, мач за бронзовите медали и финал. Последните два тима от групите ще отпаднат от шампионата. Първите 4 тима от Група А ще се "кръстосат" за 1/8-финалите с първите 4 отбора от Група С, в която са Словения, настоящият европейски шампион Русия, Финландия, Турция, Македония и Беларус.

Програма на мачовете в Група А на Евроволей 2019 за мъже:

Четвъртък (12 септември)
БЪЛГАРИЯ - Гърция
Франция - Румъния
Португалия - Италия

Петък (13 септември)
БЪЛГАРИЯ - Румъния
Италия - Гърция

Събота (14 септември)
БЪЛГАРИЯ - Португалия
Гърция - Франция

Неделя (15 септември)
Португалия - Франция
Румъния - Италия

Понеделник (16 септември)
Франция - БЪЛГАРИЯ
Румъния - Гърция

Вторник (17 септември)
Гърция - Португалия
Италия - БЪЛГАРИЯ

Сряда (18 септември)
Франция - Италия
Португалия - Румъния/sportal.bg

Main Menu