Националите стартират на Европейското днес

12 Сеп 2019 11:03

Волейболистите от националния отбор на България все още не са се отърсили напълно от шока, който изживяха след като имаха мачбол срещу Бразилия в третия гейм, но загубиха мача с 2:3 гейма от олимпийската квалификация във Варна на 11 август. Селекционерът на България Силвано Пранди, а и играчите още не могат да си обяснят изпусната победа срещу олимпийските шампиони от Рио 2016 и изпуснатата квота за участие на Олимпийските игри в Токио 2020, но няма никакво време за губене.

Днес стартира европейското първенство за мъже (12 - 29 септември), което за първи път ще се проведе в 4 различни страни (Франция, Белгия, Холандия и Словения).

България започва участието си в Група А, в която мачовете ще се играят в Монпелие (Франция). Първият съперник на националите е възродения тим на Гърция, който не е участвал на шампионат на Стария континент от 2009 година.

В последния момент от състава на България отпадна Розалин Пенчев, който е получил контузия, а негово място бе включен Георги Петров.

Хубавата вест за националния ни тим е възстановяването на Тодор Скримов, който се контузи на двубоя с Бразилия във Варна.
“Нядавам се да започнем с победа срещу Гърция. Моята първа цел е да спечелим първия мач, втората цел е да победим във втората среща"”, заяви селекционерът на България Силвано Пранди преди заминаването на отбора ни за Франция.

"Очакванията са големи, както винаги. Нека този път тръгнем с идеята да играем добър волейбол. Искаме да се раздадем и да се забавляваме. Моята цел е да покажем всичко, на което сме способни”, заяви пък звездата на тима Цветан Соколов.

"Нашите шансове са ясни. Ние задължително трябва да гоним победи над Румъния, Португалия и Гърция, за да бъдем минимум трети в нашата група и да избегнем 1/8-финал с Русия. По всяка вероятност Словения ще стане втора в тази група. Това ни е целта, минимум трето място в групата, а Дай Боже, ако съумеем да направим и добри мачове срещу Франция и Италия и да победим някой от двата отбора, ще бъде още по-хубаво”, добави либерото ни Теодор Салпаров.

 Селекционерът на Гърция Димитрис Андреополус няма да разчита на голямата звезда Митар Джурич, но почти всички други силни гръцки волейболисти са в състава на “елините”.

“Нямаме търпение турнирът да започне. Групата е доста тежка, а срещу България ни очаква труден мач. Вярваме, че можем да излезем от групата и да стигнем до елиминациите”, заяви Андреопулус.

Мачът България - Гърция е с начален час 15,15.

Двубоят ще бъде излъчен на живо по БНТ 1 и БНТ 3./sportal.bg

Main Menu