Марица започва нов сезон в Шампионската лига с нови надежди

19 Ное 2019 15:56

Тази вечер от 21:30 б.в., в зала Пале де Виктоар във френския град Кан, българският шампион Марица (Пловдив) ще се изправи срещу шампиона на Франция РК Кан (Кан) в първия мач от програмата на Група Е във волейболната Шампионска лига на Европа.

За Жълто-сините от Пловдив това е четвъртото поредно участие в най-престижната клубна надпревара на континента, третото поредно участие в нейната групова фаза и второто участие, което започва директно от този етап на състезанието. Непосредствената цел пред отбора на Владимир Орлов е да постигне своята първа победа като гост в групите на Шампионската лига.

Петкратен и настоящ шампион в НВЛ, петкратен и настоящ носител на Купа България и настоящ носител на Суперкупа България, Марица е ясно изразеният доминатор на домашната волейболна сцена. Пловдивчанки влизат в новото издание на Шампионската лига и след пет чисти победи от началото на сезона в българското първенство, а сега им предстои да покажат своите качества и на най-високо международно ниво.

Съперникът от Кан е с легендарно име в историята на европейския волейбол. Отборът е многократен участник в Шампионската лига, а два пъти е ликувал и като континентален първенец. Към колекцията си от медали има още два сребърни и четири бронзови. Кан е 21-кратен шампион на Франция, 20 пъти е вдигал купата на страната си и три пъти – суперкупата. В момента заема четвърто място във временното класиране във френското първенство с шест победи и 18 точки от осем изиграни срещи.

Групата от 13 състезателки на РК Кан за мача с Марица тази вечер е със солидно чуждестранно участие. В състава на небезивестния италиански треньор Рикардо Маркези присъстват само две французойки. Сред останалите личат имената на три италианки, две сръбкини, по една волейболистка от Колумбия, Куба, Полша, Сенегал и Украйна и, разбира се, това на българската националка Мира Тодорова, която е рожба на волейболната школа на Марица.

Съдии на двубоя тази вечер ще бъдат Ласло Адлер от Унгария и Александер Шиканич от Лихтенщайн, а делегат на ЦЕВ – Филипо Ниеду от Италия.

 

Main Menu