Иван Петков: Изпитвам чувство за добре свършена работа, но няма как да се зарадвам

01 Апр 2020 11:07

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Иван Петков заяви пред клубния сайт, че изпитва чувство на добре свършена работа, но му е трудно да се зарадва предвид създалата се ситуация с пандемията с коронавируса COVID-19.

По-рано днес с решение на УС на федерацията тимът на Марица бе обявен за шампион при жените, а Нефтохимик 2010 при мъжете.

"В този момент е много трудно да се говори. Моментът е такъв, че трудно можем и да се зарадваме на нещо такова. Преди няколко дни по друг начин бихме го преживели", коментира наставникът.

"Надяваме се това, което ни застигна, да ни освободи и да започнем да живеем нормално, да няма такива моменти като днешния - така да се присъжда титла и да се решава което и да е първенство. Лично аз трудно мога да намеря думи да коментирам. Ситуацията е такава, че не е нужно да казваш каквото и да било. Да се молим някой да намери решение в тази ситуация и да намери лекарството, което миларди хора чакат с нетърпение. Сега не е време за спорт. Трябва да звучим по-позитивно, но никой не знае това, което ни се случва, колко време ще продължи. Аз изпитвам чувство за добре свършена работа през този сезон. Няма как обаче да се зарадвам, защото всеки се е концентрирал в своето оцеляване", добави още Петков.

 

Main Menu