Курс за статистици стартира тази седмица в зала Лаута

13 Сеп 2020 13:35

Курс за статистици започна тази седмица в зала Лаута. Помощник-треньорът на Марица (Пловдив) Лазар Лазаров е лектор на курса, който ще продължи пет седмици.

През тази седмица се проведоха две срещи от курса във вторник и събота.

Курсът се организира от Национална волейболна лига и освен Пловдив се провежда в София и Монтана. Националната волейболна лига осигурява по време на курса програма Data Volley, с която работят волейболните статистици.

Всеки получава ключ за програмата и се правят практически задачи. Посещенията са общо пет седмици с по две посещения на седмица. Участници получават задачи, които изпълняват и вкъщи не само на сеансите. След приключване на курса, завършилите го ще бъдат предложени на клубове у нас за стартиране на работа.

„Това, което правим е много хубаво начинание. Аз още през 2017 бях предложил да започнем такъв курс, но тогава нещата не се получиха. Хубаво е, че от Националната волейболна лига решиха да направят такъв курс. Имаме колеги от Варна, Пазарджик, Стара Загора и Пловдив“, заяви Лазар Лазаров пред volleymaritza.bg относно курса в Пловдив.

Main Menu