Националите U20 с трета поредна победа на Европейското първенство

21 Сеп 2022 20:04
Националите U20 с трета поредна победа на Европейското първенство Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за мъже под 20 години записа трета поредна победа на Европейското първенство в Италия. Воденият от Мартин Стоев тим надигра Чехия с 3:1 (15:25, 25:20, 25:18, 25:23) в четвъртия си двубой от група II във Васто.

Така младите ни „лъвове“ заемат втора позиция във временното класиране с 8 точки (3 победи, 1 загуба), преди изиграването на останалите срещи от програмата за деня. Успехът запазва шансовете на волейболистите ни за класиране на полуфинали при постигане на победа в петия двубой от груповата фаза.

В последния мач си мач българските момчета излизат срещу Гърция. Срещата е на 22 септември от 16:00 часа.

Волейболистите ни започнаха трудно в двубоя. Стартът бе равностоен 6:6, но след това нашите допуснаха слабости в играта си. Чехите се възползваха и направиха разлика. Нашите не успяха да излязат от затрудненото положение и заиграха ролята на догонващ. Ситуацията се запази докрай и Чехия взе гейма с голяма разлика.

Доминацията на съперника се запази и в началните минути на втората част, (7:3). Едва тогава националите ни се отърсиха от напрежението. Те се мобилизираха и изравниха при 10:10. Посрещането се стабилизира, сервисът потръгна, атаката също. Волейболистите ни промениха облика си и спечелиха втория гейм за 1:1.

Оттук насетне родният тим показа, че е по-добрият на терена. В следващите две части България не позволи повече изненади. Нашите имаха водеща роля, стопираха всякакви опити за щурм на съперника и спечелиха с крайното 3:1.

Реализатори за победата на България станаха капитанът Александър Николов и Венислав Антов с по 15 точки за победата. Георги Татаров добави 11 точки.. За съперника Давид Колатор бе най-резултатен със 17 точки.

Main Menu