Пътнически самолет се разцепи на 3 на летището в Истанбул

05 Фев 2020 19:08

Самолет катастрофира на летище в Истанбул и се разпадна на три части. Изпод развалините изскочиха хора. Твърди се, че на борда е имало 177 души. Засега няма данни за загинали, съобщава вестник "Хюриет", цитирайки местните власти.

Валията на Истанбул Али Йерликая е съобщил, че 52 души са били транспортирани в болници, след като машината е излязла от пистата на истанбулското летище Сабиха Гьокчен след кацането. Впоследствие като впоследствие се разцепи на три части, предаде турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

На място са били изпратени противопожарни и медицински екипи. В самолета е избухнал пожар, който е бил потушен от противопожарните екипи. Пътниците се евакуират от самолета.

Турският телевизионен канал НТВ съобщава, че в самолета е имало 177 пътници и шестчленен екипаж. Министърът на транспорта Мехмет Джахит Турхан е съобщил, че няма жертви при инцидента. Министърът е посочил, че самолетът е излязъл от пистата след твърдо кацане.

След инцидента летище Сабиха Гьокчен е затворено за полети и самолетите се пренасочват към летище Истанбул.

Летище "Сабиха Гьокчен", което се намира в азиатската част на града.

От кадрите, които вече са достъпни в YouTube, се вижда, че корпусът е е разпаднал. Между отломките се вижда как пасажерите се опитва да излязат.

Кадри в турски медии показват, че фюзелажът на самолета, както и част от него близо до опашката, са се откъснали. Пътниците са били изведени, докато самолетът лежал на трева до пистата.

Main Menu