Полицайка в Косово уби родителите си и братята си, след което се самоуби

18 Фев 2020 19:23

Полицейски служител в косовския град Гнилане, който се намира на около 50 км югоизточно от столицата Прищина, застреля майка си и баща си, а след това и двамата си братя, след което се самоуби. Тава съобщава представител на прокуратурата в Прищина.

На местопрестъплението веднага са пристигнали полиция, прокурор и Бърза помощ. По-късно е пристигнал и директорът на косовската полиция Рашит Калай.

Телата на убитите ще бъдат изпратени в Прищина за аутопсия. Мотивите за убийството, извършено днес около 13 часа местно време, засега не са известни.

Води се разследване. Подробности по случая ще бъдат съобщени по-късно.

Кметът на Гнилане Лютфи Хазири е шокиран от новината за убийството на пет души. Той каза, че целият град е в траур и помоли медиите да не излъчват кадри от инцидента.

"Те бяха едно честно семейство, но проблемите, които са имали, може да са в основата на трагедията. Общината ще бъде близко до семейството", каза Хазири пред медиите и добави, че е предложил в града да бъде обявен ден на траур.

Говорителят на полицията в Гнилане Исмет Хашани говори пред журналисти след трагедията. "Полицай В. Б. уби родителите си, след това братята си и в крайна сметка се самоуби. Тук сме, за съжаление, за да съобщим трагичната новина", каза той, цитиран от KTV.
Прокурорът по случая Арбен Кадриу добави, че при убийството, дело на полицейски служител В. Б., е използвано личното й оръжие.

"Подозира се, че полицай В.Б е убила майка си, баща си и двамата си братя, а след това се е самоубила. Използвала е служебното си оръжие. Към момента не сме информирани за всички подробности, защото тече разследване ", заяви прокурор Кадриу.

Роднините на убитите казаха, че нямат информация за това какво се е случило, но те са знаели, че в семейството е имало отдавнашен спор.

Main Menu