Румъния затваря границата с България

13 Мар 2020 17:22

Румъния е затворила от 12.00 часа днес 13 гранични пункта по границите си с Унгария, Украйна, Молдова и България, съобщава в. "Гъндул".

Решението беше взето снощи в рамките на стратегията на правителството за борба срещу коронавируса и беше обявено от министъра на вътрешните работи Марчел Вела.

На границата с България са затворени граничните пунктове Негру Вода, Липница, Добромир, Зимнича, Турну Мъгуреле и Бекет.

На границата с Унгария са затворени граничните пунктове Турну, Сакуйени, Салонта и Валя луй Михай.

На границата с Молдова са затворени граничните пунктове Ръдъуц-Прут и Оанча.

На границата с Украйна е затворен граничният пункт Сигет.

 

10 км опашка от камиони се нареди на Дунав мост при Русе. Колоната достига до разклона за град Мартен и обратно, като за реда следят екипи на полицията. Причината е засиленият трафик от тежкотоварни камиони, които търсят алтернативни маршрути за придвижване на товарите си, съобщи Булфото.

Шофьорите са принудени да чакат с часове, за да преминат през моста. След частичното затваряне на сръбските граници камионите от Турция, Гърция и Италия пътуват към Западна Европа през България и Румъния. Само за последното денонощие през Дунав мост са преминали над 1200 тира. За сравнение миналата година в пикови моменти тази бройка не е надхвърляла 900.

Main Menu