741 са болните с коронавирус в Сърбия

29 Мар 2020 18:56

Броят на регистрираните случаи на новия коронавирус в Сърбия нарасна за едно денонощие с 82 и достигна до 741.
Това съобщи ТАСС, като се позовава на сръбското министерство на здравеопазването.

Импровизираната болница в сградата на Белградския панаир прие първите пациенти с COVID-19. Смъртните случаи в страната станаха 13, след като от вчера починаха още 3 пациенти. Заради епидемията Сърбия затвори напълно границите си, в страната има извънредно положение и комендантски час.

 

Импровизираната болница, устроена в няколко зали на Белградския панаир за изолиране и лечение на хора с леки симптоми на коронавирус, прие първите си пациенти днес, предаде ДПА.

 

Първите 10 заразени бяха настанени в болницата с площ 21 300 квадратни метра, в която са поставени над 3000 легла, съобщи националната телевизия РТС.

Залите са разделени с паравани на помещения с по 9 легла и разполагат с мобилни тоалетни и душове.

 

Цялото пространство е снабдено с безплатен интернет и предлага различни развлечения за пациентите, които се очаква да прекарат в болницата между две и четири седмици. Подобни, макар и по-малки болници, ще бъдат създадени в Нови Сад и Ниш, двата най-големи града след Белград. Всеки пациент, чието състояние се влоши сериозно, ще бъде прехвърлян в подходяща клиника.

 

Големите центрове за изолация са част от обявената тази седмица стратегия на Сърбия за борба с коронавируса, която предвижда и масово тестване за вируса, предаде БТА.

Сръбските власти въведоха строг полицейски час от 17 до 5 часа. От днес той е удължен с два часа през уикендите /от 15 до 5 часа/

Main Menu