Загинал и ранени след стрелба в Страсбург/видео/

11 Дек 2018 22:28

Един човек е убит, а десет души са ранени след стрелба в центъра на Страсбург, съобщават световните агенции. 

Френските медии обаче съобщават за две жертви. Данните се променят постоянно, а до момента няма официална информация от френските власти за броя на загиналите и пострадалите.

Стрелецът все още не е заловен. Той обаче е идентифициран и полицията го издирва.

Районът е отцепен от службите за сигурност, а движението на трамваите е спряно.
Инцидента е станал близо до коледен базар, разположен на един от централните площади - "Клебер".

 Френското министерство на вътрешните работи потвърди, че е станал "сериозен инцидент" в Страсбург и призова местните жители да останат по домовете си.В публикуван пост в Туитър френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, пише:“Ааз съм в кризисния център.

Мобилизирани са всички полицейски и спасителни служби. Моля ви, да не разпространявате слухове и да спазвате указанията на местните и централните власти.“ От Елисейския дворец Макрон е заявил малко преди 22ч., че има осем ранени и един убит.

Журналистът Бруно Пусар написа в Туитър, че на неговата улица са се чули десетина изстрела - един или два в началото, а след това е последвала канонада.

Еманюел Фулон от пресслужбата на Европейския парламент съобщи, че в центъра на града се е породила паника, последвала е стрелба, а после по улиците са се появили въоръжени полицаи, тичащи към мястото на инцидента.

Main Menu