СЗО за коронавируса: Все още не е приключило

05 Юни 2020 18:41

 

Някои държави отчитат "малко увеличение" на заразените с коронавирус, докато разхлабват ограничителните мерки, но населенията трябва да се защитят от коронавируса и властите да продължат тестването, призова Световната здравна организация (СЗО), цитирана от "Ройтерс".

Епицентърът на пандемията в момента е в държавите от Централна, Южна и Северна Америка, особено САЩ, отбеляза говорителят на организацията Маргарет Харис.

По отношение на малкото увеличение (на случаите), да, ние виждаме в държави по света - не говоря конкретно за Европа - където се разхлабват мерките за социална дистанция, където се разхлабват мерките за социална дистанция, хората понякога го тълкуват като "добре, приключи", каза Харис на брифинг в Женева.

"Не е приключило. Не е приключило, докато няма вирус никъде по света", подчерта представителят.

По отношение на демонстрациите в САЩ заради убийството на Джордж Флойд, говорителят на СЗО коментира, че протестиращите трябва да вземат предпазни мерки. За да избегнат заразяване, СЗО съветва хората да спазват дистанция от най-малко един метър, да си мият ръцете редовно и да избягват да докосват устата, носа и очите си, призова Харис./news.bg

Main Menu