Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio бе обявен за "SUV на годината"

16 Окт 2020 13:55

 

Най-мощният спортен модел от гамата на Alfa Romeo - Stelvio Quadrifoglio печели конкурса на престижното списание AUTO ZEITUNG, като отново печели първо място, побеждавайки конкуренцията от 11 други SUV- представителя от основните немски, италиански и английски марки. Това е второто отличие за този модел в рамките на три години.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е оборудван с 510 к.с. V6 би-турбо бензинов двигател, който ви позволява да ускорите от 0 до 100 км / ч за 3,8 секунди и да достигнете максимална скорост до 283 км /ч, стига да поискате. Този впечатляващ двигател е в съвместна разработка между инженерите на Alfa Romeo и Ferrari. Управлението и пъргавината на този SUV са резултат от електронно контролираното активно окачване (AlfaTM Active Suspension), AlfaTM D.N.A. Pro Dynamic Driving Control, към който е добавен режим на шофиране "Race", високоефективна спирачна система Brembo®, задвижване на всички колела AlfaTM Q4, идеално разпределение на теглото (50/50) между предния и задния мост и изключително директно управление.

 

Спортните седалки, облечени с кожа и Alcantara®, допълнително подобряват удоволствието от шофирането. Моделът е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия с лостчета за бързо превключване от волана, което предразполага за допълнително удоволствие от спортното изживяване.

Малко след дебюта си, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio постави рекорда на обиколка в серийната категория SUV на легендарната писта Nürburgring „Nordschleife“. Сред основните нововъведения на новата моделна година 2020, са усъвършенстваните електронни системи за подпомагане на водача, които ви позволяват да постигнете ниво на автономно шофиране, и ново поколение информационно-развлекателна система, оборудвана с 8,8-инчов дисплей.

 

Моделът Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е сътворен с професионалното съдействието на световния шампион и пилот на Alfa Raomeo Racing от Formula 1 Кими Райконен.

Main Menu