Проверява смъртта на едноседмично бебе в Пловдив

03 Окт 2019 20:01

Бебе на 8 дни от село Боянци почина в УМБАЛ „Св. Георги“. То е транспортирано по спешност в Пловдив от Асеновградската болница с влошени показатели. Здравният министър Кирил Ананиев назначи проверка по случая.

Бебето е докарано в Спешния сектор на асеновградската болница със затруднено дишане, а при прегледа лекарите открили мляко в трахеята му, обясни управителят на асеновградската болница д-р Иван Червенков, преде БНР. След извършване на необходимите процедури, детето, придружено от лекарски екип е транспортирано в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Св. Георги“. То е било с влошени показатели и въпреки опитите за реанимиране час по- късно е починало. Направена е аутопсия, но все още резултати от нея няма. Очакват се и данните от хистологичното изследване.

Бебето е родено в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Асеновград, а родителите му са от село Боянци. Раждането е преминало нормално и след пет дни престой е изписано напълно здраво, каза още д-р Червенков. Той допълни, че е проверена цялата документация по случая и не е установен никакъв проблем. До момента няма предявени обвинения от страна на родителите.

Main Menu