Доброволци стартират дарителска кампания за ремонт в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ Свети Георги

07 Ное 2019 17:28

Доброволци започват дарителска кампания за събиране на средства за ремонт на отделение в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“.

На 31-ви октомври г-жа Свилена Георгиева е поискала да й се осигури достъп до Клиниката по инфекциозни болести с намерението да организира кампания за набиране на средства и извършване на ремонт за подобряване на условията в клиниката. Днес, 7 ноември 2019 г., се проведе първата среща с ръководството на болницата, като в нея се включиха г-жа Свилена Георгиева и г-жа Татяна Захариева.

Инициаторите на кампанията увериха ръководството, че проектът се очертава да бъде амбициозен, като се залага на почти цялостно вътрешно обновяване и дори е възможно да включва закупуване на болнично обзавеждане.

Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ е единствената за Южна България, работи целогодишно като приема пациенти от няколко съседни на Пловдив области. Помещава се в три лечебни и един административен блок, построени през 50-те години на миналия век. Въпреки професионализма на екипа на клиниката и съдействието от ръководството на болницата, поддържането на остарялата база се оказва трудна задача.

Кампанията, наречена от доброволците „Ремонт на инфекциозно отделение в Пловдив“, ще помогне на клиничната структура да предоставя по-добри битови условия на пациентите. Бъдещите благотворители увериха зам.-директора доц. Момчил Мавров, че вече имат зад гърба си една успешна кампания, проведена в края на м. октомври - ремонт на отделението по нефрология към СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ - София. Инициаторите посочиха, че вече набират средства на дарителска платформа Platformata.bg и търсят последователи във Фейсбук, където са създали група „Help Инфекциозна клиника Пловдив“. Събраните за първите 5 дни на кампанията средства са над 2 хил. лева, а някои от последователите предлагат доброволен труд.

Те проявиха интерес да съдействат и за дарителската инициатива „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, организирана в края на миналата година от УМБАЛ „Свети Георги“. Целта на кампанията е осигуряване на средства за строителство на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс, където да се преместят клиники, които към момента се помещават в стария и рушащ се сграден фонд в базата на бул. Васил Априлов, а именно - Клиника по педиатрия, Клиника по медицинска онкология и Клиника по клинична хематология.

На всеки етап от кампанията ръководството и дарителите ще обсъждат постигнатите резултати и ще имат готовност да запознаят с тях и обществеността.

 

Main Menu