Четири двойки близнаци се родиха за седмица в УМБАЛ Св. Георги

20 Май 2020 11:14

 

Бум на близнаци в АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от клиниката на Фейсбук страницата й. Според статистиката от началото на 2020 година досега са се родили повече двойки близнаци, отколкото за същия период на миналата година. Тази седмица в клиниката по Акушерство и гинекология се родиха четири двойки близнаци, на 10-ти, 12, 14 и 15 май. Всичките са родени чрез Цезарово сечение.

Двете двойки близнаци са момиченца, а другите две двойки близнаци са момче и момиче. Най-малкото от тях тежи 900 грама, а най-голямото 2950 грама.

Двете двойки с най-ниско тегло са настанени в Интензивен сектор на отделението по Неонатология и за тях се грижи екипът на професор Кръстева. Третата двойка близнаци вече са изписани от родилния дом и са си в къщи.

Последната двойка близнаци са на майка, която е акушерка в клиниката. „Тя се справя чудесно с обгрижването на бебетата“, коментират от медицинския екип. Новородените са добре и са наречени с хубавите български имена Калоян и Гергана. Те очакват съвсем скоро да се приберат у дома при щастливия татко.

Main Menu