Елитът на родните УНГ-специалисти дискутира за качество въпреки рутината

28 Ное 2020 18:45

 

Водещи български УНГ-специалисти участваха в XIV-я Национален конгрес по оториноларингология, който за пръв път се проведе във виртуален формат. Сред лекторите в научната програма беше председателят на Българско национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия и директор на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов.

В успешното водене на научните сесии се включиха също и колегите му проф. д-р Румен Бенчев, проф. д-р Диана Попова, доц. Петър Руев и доц. Юлиян Рангачев. Онлайн им помагаха проф. д-р Диляна Вичева, проф. д-р Валентин Стоянов и доц. Марио Милков. Обединяващата тема бе „Качество в оториноларингологията въпреки рутината“.

„Щастливи сме, че въпреки неочакваните трудности, които поднесе 2020 г., не се отказахме. Успяхме едновременно да отговорим на предизвикателството да опазим здравето си, но в същото време – да споделим натрупания през последната година ценен професионален опит и нови знания в една приятелска, но и нова онлайн среда. Полагайки основата на този нов виртуален мост между нас, вярваме и сме сигурни, че ще работим все по-успешно в сферата на оториноларингологията“, единодушни са участниците.

25 български и 4 чуждестранни лектори от Великобритания, Италия, Германия и Турция споделиха опита си и дискутираха актуалните теми в областта на оториноларингологията. Онлайн участваха 85 лекари от всички точки на България. Модераторите на дискусиите водеха различните панели от научната програма заедно във виртуално студио в София.

 

Main Menu