Пациенти със заболявания на простата търсят помощ в „УМБАЛ-Пловдив“

16 Фев 2021 14:11

 

 

Мъже с уголемена простата се възползваха още през първите два дни от едноседмичната кампания за безплатни прегледи, които Клиниката по урология в „УМБАЛ-Пловдив“ стартира в понеделник, на 15 февруари 2021 г.
Повечето от тях споделят с водещите специалисти, че имат оплаквания от няколко месеца, но не са търсили медицинска помощ, заради пандемията от COVID-19. Други зказват, че не са имали достъп до специалист, заради липса на направления или невъзможност да се свържат с личния лекар. Сред посетителите има и пациенти с онкологични заболявания, надяваме се това забавяне да не се отрази негативно върху резултатите от лечението, коментираха медици.
Консултациите се провеждат в реновирания кабинет по урология в болницата ( б.а.- бул. България 234, ет. 1) от 8,30 до 13 ч. Желаещите да се прегледат трябва да си запишат час на телефони: 032/905-435 и 032/905-375.
С тази кампания клиниката продължава традицията редовно да осигурява безплатни консултации за населението, въпреки епидемичната обстановка. Те се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, от пациентите се изисква да носят маски. Началникът на клиниката проф. д-р Димитър Шишков отбеляза, че пациентите трябва да бъдат проследявани и лекувани навреме, за да се избегнат усложнения, които биха довели до скъпо и неефективно лечение.

Main Menu