Водещи специалисти от УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив с престижни награди

07 Апр 2022 17:09

 

Официална церемония по случай 7 април, Световния ден на здравето и празник на всички медици се организира по традиция в Пловдив. Като знак на уважение и почит, се раздадоха и престижни награди на лекари от различни области, като сред отличените бяха и специалисти от УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив.
Ректорът на пловдивския Медицински университет и началник на Лаборатория по микробиология към УМБАЛ „Свети Георги” - Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева бе отличена с голямата награда "Лекар на годината 2021“. Проф. Мурджева бе наградена за приноса си в областта на микробиологията и имунологията, както и за работата й като координатор на експертния съвет по клинична имунология към Министерство на здравеопазването.
Хирургът проф. д-р Ангел Учиков - началник на Втора клиника по хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" и декан на Медицинския факултет на МУ-Пловдив, също бе отличен с приза "Лекар на годината 2021“ в категория "Болнична помощ".
Признание за дългогодишната си работа и активен принос в развитието на специалността „Детска хирургия“ получи ръководителят на Клиника по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Пенка Стефанова.
Специални грамоти за принос в битката с пандемията получи и проф. д-р Чавдар Стефанов, дмн – ръководител на Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“.
Наградите бяха връчени на официална церемония от председателя на РК на БЛС - Пловдив д-р Георги Цигаровски, предшественика му д-р Атанас Калчев и секретаря и бивш председател на колегията д-р Георги Кръстев.

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги” поднася своите сърдечни благодарности и поздравления за работата и усърдие на наградените със заслужения приз и на техните екипи.

Main Menu