УМБАЛ "Свети Георги" прие по спешност транспортиран по HEMS пострадал турист

07 Юли 2024 16:04

39-годишен турист от Русе е транспортиран днес с медицински хеликоптер до УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив, след падане при преход в Стара планина. Инцидентът е станал вчера около 17.40 часа, като от Планинска спасителна служба първоначало са планирали днес сутринта да го транспортират с джип, но впоследствие е извикан Медицински хеликоптер.

Благодарение на отличната координация между екипите на отдел "Мобилизационна подготовка и сигурност" и на Отделение по спешна медицина, е създадена незабавна организация по посрещането на линейката по въздух, спазвайки стриктно единната инструкция за безопасност при приземяване на хеликоптер от системата HEMS.

Малко преди 11 часа пострадалият е бил приет в Спешното отделение на най- голямата болница у нас в добро общо състояние, с оплаквания за болка в тазобедрената област. След като са извършени всички необходими медицински прегледи и диагностика, не са установени счупвания и пострадалият е хоспитализиран за последващо медицинско наблюдение от специалистите на УМБАЛ “Свети Георги”