Кирил Добрев за Овчаров, Нинова, Гергов, БСП и Пеевски

05 Авг 2020 10:24

Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова и Пеевски заедно управляваха държавата. Заедно си отидоха. Да, познавам Пеевски. Да, имал съм срещи с него - всички са били публични. Уточнявали сме въпроси с изборния процес. Нямам бизнес интереси. Не съм обсъждал и кроил политически планове с него. Готов съм да застана на детектор на лъжата. Но до мен искам да са и Овчаров и Нинова.

 

Това заяви пред bTV кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев. Повод за острия му коментар са вчерашните обвинения на Румен Овчаров, отправени в ефира на същата телевизия. Според думите на Овчаров Добрев е лицето, през което Пеевски и Борисов искат да овладеят опозицията.

 

"Няма да позволя на компрометирани личности да се упражняват върху името ми", отсече Добрев и припомни, че Овчаров, Нинова и Пеевски са си отишли заедно от управлението.

Добрев заяви, че се е срещал с Пеевски единствено и само в името на БСП - разговорите са били за подкрепа на кметове на Пазарджик и Благоевград. Обсъждани са били балотажите, нищо повече.

 

"Бил съм шеф на щаба и съм влизал във всякакви разговори, за да спечелим изборите", категоричен беше Добрев.

 

Кандидатът за председател на партията заяви още, че няма преки доказателства за вмешателствата на депутата от ДПС Делян Пеевски в прокуратурата.

 

"Да, има скандали, има съмнения, но нямам преки доказателства за това. Да, искам оставката на Гешев. Но не мога да допусна, че Пеевски диктува на Гешев", посочи Добрев.

 

"Аз искам оставката на Иван Гешев като главен прокурор, има позиция за градския съвет на БСП за оставката му, но от името на партията няма такова искане“, отбеляза Кирил Добрев

 

Добрев обаче намекна за зависимости между главния прокурор и сегашният лидер на невицата Корнелия Нинова. Според твърденията му двамата са работили заедно в следствена служба.

 

На въпрос говорил ли е и с Бойко Борисов, добрев отсече:

 

"Имал съм един телефонен разговор с премиера. Проведох го след местните избори. Говорихме за това, че ако държавата раздава пари, няма как кметовете на БСП да бъдат ощетени. Не може държавата да е майка за едни, а за други - мащеха", посочи Добрев.

В миналото обаче Добрев и Нинова бяха изключително близки. Добрев обаче отказа да издаде подробности "от кухнята" на зависимостите. Единственото, което сподели бе следното:

 

"Наблюденията ми са, че БСП може да е много по-остра. Корнелия Нинова може да е далеч по-сериозна опозиция", посочи Добрев.

 

Той коментира и скандалите със изтеклите в пространството записи и снимки с Борисов. Според него няма никакво съмнение, че те са автентични.

 

"Убеден съм. Всички експертизи доказаха, че е така. БСП 5 дни мълчи. Никой не застана зад Елена Йончева. Оставих Нинова да се изяви...", посочи Добрев.

 

Хлъзгави въпроси бяха зададени и по отношение на съпругата на Добрев. Тя е дългогодишен служител в Българската банка за развитие.

 

"За тези години през нея са минали хиляди кредити. Това е гнусна лъжа. Моята съпруга гледа кредити, дава становища и ги предава за разглеждане през управителен съвет, не взима решения", отдече Добрев и окачестви като гнусен факта, че някой се опитва да намеси близките му. Загатна обаче, че нечия дъщеря също работи в ББР. Отказа да назове чия.

Main Menu