Бойко Рашков: Нямам информация да не се допускат автобуси на турската граница

21 Ное 2021 11:13

Нямам информация да не се допускат автобуси на турската граница. Това заяви пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков, след като упражни правото си на глас, предаде Агенция „Фокус“.
„По-скоро имаше затруднение за влизането в страната не днес, а преди дни. Този въпрос беше решен. Вярно е, че не можеше да се реши така, както искаше и турската страна. МВР имаше информация, която трябваше да бъде проверена. Става въпрос за контрабанда, но не само. Дали са пътували за изборите, или с други цели, трябва да проверим“, добави той.

Рашков посочи, че според събраните данни е бил осигуряван безплатен транспорт.
„Не знам кой осигурява такива безплатни обеди или вечери, но те остават в сянката като нашите строители по магистралата. Очевидно има определена цел, която се съпътства и от други цели с незаконна контрабанда и търговия, която ние няма да позволим. Още повече, че излязоха и публикации, че преминават и лица, ангажирани с терористична дейност. България има задължение към ЕС като външна граница“, посочи още вътрешният министър и отбеляза, че към момента няма проблем с преминаването през българо-турската граница.