Божков не е защитен свидетел, но е с физическа защита

10 Сеп 2023 07:32
Божков не е защитен свидетел, но е с физическа защита БГНЕС

Васил Божков не е защитен свидетел, но е с физическа защита, назначена по реда на НПК по делото, образувано по неговите твърдения за давани подкупи.

Това разясни пред "Сега" адвокатът на бизнесмена Георги Гатев. Той посочи, че клиентът му може и да не се е изразил юридически правилно, но е под охрана заради въпросното дело.

Спорът какъв е статутът на бизнесмена по делото срещу Борисов, Горанов и Арнаудова върви вече цял ден. На брифинг днес Божков обяви, че е защитен свидетел. Малко по-късно от прокуратурата заявиха, че той никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел и единственото му процесуално качество е на обвиняем.Васил Божков не е защитен свидетел, защото наличието на физическа охрана не значи точно това, съобщиха от прокуратурата за Novini.bg. Да, той има охрана, но това, не го прави защитен свидетел. От държавното обвинение добавиха, че защитен свидетел има съвсем друг смисъл и наличието на охрана не значи защитен свидетел. Обикновено защитеният свидетел е със скрита самоличност, уточниха от прокуратурата