Стефан Янев: Приемането ни в морски и въздушен Шенген е по-скоро близо до провала

10 Ян 2024 21:21

Промените в Конституцията, Шенген и други теми не са в дневния ред на обществото и на българските граждани. Тях ги интересуват други въпроси - доходите, образованието на децата, демографията, въпроси за сигурността.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ бившият служебен премиер и лидер на партия "Български възход" Стефан Янев. По темата "Шенген" Янев каза, че приемането ни в морски и въздушен Шенген без сухопътната част на практика няма никаква добавена стойност от гледна точка на българската икономика. "Това по-скоро е близо до провала. Провал е на това правителство, което заложи тази задача, която всъщност е един инструмент. Това не е крайната цел. Крайната цел се нарича пълна интеграция на България в ЕС и Шенген е един от инструментите", добави той.

По отношение на промените в Конституцията Янев каза, че са били направени доста прибързано. "Очевидно тази част, в която се споменава работата на служебните правителства, е по-скоро насочена към ограничаване на президента Радев, не на следващия президент, както и да се казва той, защото тогава може да се окаже, че тези промени не са работещи", прогнозира Янев.

Main Menu