Ограничено е движението по АМ "Тракия" посока Пловдив

20 Ян 2024 21:13

Ограничено е движението за всички МПС по АМ "Тракия" в посока Пловдив, поради снегопочистване. Шофьорите на автомобили до 12 т да се движат с повишено внимание по обходния маршрут по път I-8 Нови Хан - Вакарел - АМ "Тракия". Шофьорите на МПС над 12 т изчакват на място, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението по магистрала "Тракия" в района на 92-и километър в посока Пловдив е затруднено, тъй като товарен автомобил е загубил управление и се завъртял, като ремаркето му е минало през средната разделителна мантинела и в момента е напряко на магистралата, уточнява БНР. Трасето обаче е проходимо, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

"Има екипи на сектор "Пътна полиция" и Районно управление - град Пазарджик. Колегите на място регулират движението, но всички водачи, които пътуват по автомагистрала "Тракия" и в двете посоки - в посока за София и най-вече по посока за град Пловдив, да бъдат изключително внимателни във въпросния участък", предупреди той.

Ограничава се движението на автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета по пътя Доспат - Борино - Тешел.

Силен сняг продължава да вали в област Смолян.

Ограничението за тежкотоварни автомобили с ремаркета беше въведено по-рано днес и за прохода "Превала" и пътя Девин - Михалково. Спирането на тежкотоварния трафик с ремаркета и полуремаркета през тези участъци важи до 13.00 часа в неделя.