Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна. Отменено е заседанието на външната комисия

20 Мар 2024 17:43

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов блокира отпускането на военна помощ за Украйна. До това се стигна, защото беше отменено заседанието на външната комисия. Неин председател е Бойко Борисов.

Сред членовете на комисията са Кирил Петков и Христо Иванов от ПП-ДБ.

Днес парламентарната външна комисия трябваше да гласува на второ четене отпускането на €60 000 помощ за Украйна в рамките на програмата на ОИСР.

От сайта на парламента не става ясно каква е причината, но повечето от останалите заседания на парламентарни комисии се провеждат според предварителния график.

Припомняме, че през последните дни се засили напрежение между Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов около ротацията в правителството на сглобката.

Преди седмица Бойко Борисов се подигра на военния министър в оставка Тодор Тагарев, че до лятото ще успее да изпрати вълнени ръкавици с 5 пръсти на Украйна като военна помощ,

Програмата на ОИСР за Украйна има за цел да подпомогне усилията на Киев в процеса на реформи по пътя ѝ към членство в Европейския съюз и ОИСР, както и усилията за възстановяване и развитие на страната в съответствие с нейните национални приоритети.

Включването на България към програмата чрез предоставянето на доброволен финансов принос от €60 000 ще бъде допълнително потвърждаване на ангажимента на страната ни към подпомагане на възстановяването и икономическото развитие на Украйна.

Main Menu