ЕНП Жени застанаха зад Мария Габриел: Тя е светлината в края на тунела за по-доброто бъдеще на българските граждани

22 Мар 2024 17:28
ЕНП Жени застанаха зад Мария Габриел: Тя е светлината в края на тунела за по-доброто бъдеще на българските граждани Снимка: Фейсбук/ EPP Womem

България заслужава Мария Габриел за министър-председател. Тя беше там по време на криза, винаги ангажирана, поставяйки националните интереси над всичко друго. Това написаха във Фейсбук от ЕНП Жени -Европейска народна партия, (EPP Women), цитирани от БТА.

Тя е светлината в края на тунела за по-доброто бъдеще на българските граждани. Призоваваме всички проевропейски и атлантически партии в България да подкрепят нея и нейния кабинет, добавят от ЕНП Жени.

„Издигаме гласа си, за да декларираме пълното си одобрение за Мария Габриел, нашият вицепрезидент, българският вицепремиер в оставка, чиито професионални квалификации, отдадена политическа и лична ангажираност през годините са били огромно вдъхновение за толкова много жени. В днешно време, когато Европа насърчава овластяването на жените и равенството между половете в пълна степен, не можем да позволим езикът на омразата и сексистките коментари да подкопае престижа и постиженията, спечелени с много усилия. Ние, жените от ЕНП, казваме НЕ на всички опити за накърняване по този начин на репутацията на един от най-успешните български и европейски политици и пример за подражание, чието име и политически убеждения гарантират проевропейската и проатлантическа ориентация на България”, подчертаха от асоциацията.

БТА припомня, че от 2014 до 2017 г. Мария Габриел е заместник-председател на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент. Тя е първи заместник-председател на ЕНП и заместник-председател на ЕНП Жени.