Радев: Когато изборът е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат

29 Мар 2024 11:29

Ясно се изразих – опциите са изключително стеснени, има и редица проблеми по отношение съвместимостта на тези длъжности. Когато изборът е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат. Това заяви президентът Румен Радев пред медии преди днешните срещи с посочените в Конституцията като потенциални служебни министър-председатели.

„Всякакви подводни камъни могат да се повяват при така направените конституционни промени. Аз ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на Конституцията, независимо колко лоши са тези промени“, увери държавният глава.

„Разговорите вървят съвсем спокойно и конструктивно. Ще споделя за моя избор едва след като приключа всички срещи“, обяви още той.

Днес предстои президентът да разговаря с омбудсмана на Република България Диана Ковачева, с подуправителите на Българската народна банка Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров, както и със заместник-председателите на Сметната палата Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

Припомняме, че вчера Радев се срещна с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, управителя на Българската народна банка Димитър Радев и председателя на Сметната палата Димитър Главчев.

Novini.bg

Main Menu