Даниел Смилов: Започна предизборна кампания с участието на прокуратурата и службите

12 Апр 2024 19:41

Избирателите трябва да избират на основа на политики, а не на база кой е по-малко компрометиран. Парите обичат тишината и те няма да дойдат в България, докато сме в тази политическа ситуация. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политическият анализатор Георги Харизанов по повод скандалите в МВР и акцията срещу бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова.

Започна предизборна кампания с участието на прокуратурата и службите, заяви политологът Даниел Смилов.

Има селективност на хората, които са включени в тази престъпна група, има селективност на изтеклата информация. Защо шефката на Митниците е в престъпната група, пък министърът на вътрешните работи не е, след като има данни,че и той е познавал въпросните хора. Има послание, че всички са корумпирани, добави той.

Снимките с Живко Коцев не са доказателство за нищо, но никой не е отрекъл тяхната достоверност. Вкупом се скача на барикадата да се защитава човек, който е компрометиран. Имаше етични и морални мотиви Живко Коцев веднага да си подаде оставката, посочи Харизанов.

Явно "Продължаваме промяната" смятат, че трябва да защитят по някакъв начин Коцев. Може би те имат някакъв тип допълнителна информация. Симпатизирам на мнението, че трябва да се понесе морална отговорност от хора с подобни етични проблеми. Друг е въпросът, че хора с много по-тежки корупционни проблеми от Коцев не само са в политиката, а и са на първия ред на парламента. Нека да изчакаме, защото всичко прилича на много оркестрирана история, подчерта Смилов.

Според Харизанов тези скандали ще имат силно негативно влияние върху избирателите.

Нещата са много отворени. Не мисля, че отсега може да се каже кой с кого ще преговаря след изборите. Тези сметки могат да излязат без кръчмаря. Затова е добре партиите да се върнат към ценностите си за кампанията. Очевидно е, че по този начин ГЕРБ и "Продължаваме промяната –Демократична България" няма да могат да продължат. Трябва да се мислят други формули с други цели, каза Даниел Смилов.

Другите формули са ясна рамка на управлението, с ясни срокове, коментира Георги Харизанов.

Main Menu