Шалапатова: Няма да участвам в предизборна кампания

24 Апр 2024 09:40

"Няма да участвам в предизборна кампания. Аз съм експерт в социалната политика и бих искала да остана партийно необвързана. В бъдеще винаги мога да бъда полезна на всяка партия, която получи доверието на хората и има ясна визия, че качеството на живот в България трябва да бъде в центъра на всяка една политика", каза пред бТВ бившият министър на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Тя сподели, че в рамките на целия ѝ мандат е била категорично критикувана, че няма достатъчн административен опит.

"Чувах тези критики от най-различни страни. Например в първите публикации по повод моето назначаване никъде не се отдаде значение на това, че аз имам научна дейност свързана с ранното детското развитие. Не се отдаде факт, че от близо 30 години съм в социалната система", добави Шалапатова.

По думите ѝ системата в Министерството на труда и социалната политика е изключително неработеща.

"Системата не функционира. Структурите са неработещи", обясни тя.

"Редовно се срещах с премиера и вицепремиера, с цел обратна връзка за и оценка на това, което правя. В нито една от тези срещи аз не чух критика във връзка с целите, които аз преследвах", добави Шалапатова.

"Качеството на живот на хората е ниско. Имаме изключителна висока бедност на децата. Огромен брой деца живеят в материално лишение. Ние имаме сериозно инвестиране от нашите данъци като граждани в помощи, които нито са целенасочени, нито са базирани на задълбочена оценка на индивидуалните потребности на хората", обясни бившият министър на труда и социалната политика.