Кампанията може да понесе още компромати преди изборите

24 Апр 2024 19:01

Кампанията може да понесе още компромати преди изборите, докато хората – не. Има една точка на пречупване, след която ти става безразлично. Аз си задавам въпроса кога българските политици ще си дадат сметка, че когато говорят един срещу друг, това е в тяхна вреда и от него всички губят. Това заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Тя уточни, че не говори за рейтинги, а за държавата. В случая ГЕРБ не печели, а Продължаваме промяната (ПП) губят.

„Някак си ние слагаме всички в един кюп. Не става кой е крив и кой прав след снимките с пачките. Всичко това си има адресат. Кой продуцира скандалът? На много хора не им е ясно“, заяви журналистът Асен Григоров.„Не мисля, че ГЕРБ през последните 10 месеца не е искала да има участие във властта. Условието, което беше поставено бе да няма хора на ГЕРБ и Борисов каза, че тогава не носи политическа отговорност. ПП-ДБ искаха управлението да бъде контролирани единствено от тях. Те искаха и да разширяват сферата на своя контрол. Това е изключително погрешно. Когато нямаш мнозинство, не контролираш властта“, изтъкна проф. Коларова.

„Сглобката се счупи, когато Пеевски и Борисов поискаха да управляват. Това, което в момента се случва е тотално разграждане и връщане на България обратно в 2020 г.“, предупреди Григоров.

„Една от големите цели на тези скандали е народът да си каже: „Майната им на всички“ и да излязат да гласуват само твърдите ядра. Тази информация трови атмосферата. Партиите трябва да кажат какво ни предлагат, като програми“, добави той.„Аз не съм дошла тук да правя политически пиар, а да анализирам. Очаквам, както има залп с пудели, да има и залп с квартири и друга информация. Първата стъпка за борба с корупцията е прозрачност и етичен кодекс. Живко Коцев не може да изпълнява тази функция“, подчерта проф. Коларова.

„Борисов не може да стане повече премиер на България, поради натрупан имиджов товар през последните години. Заявката за ярки политически фигури е добра за носене на политическа отговорност. Сега със служебното правителство се получи малко неудобно, защото г-н Главчев е свързан с ГЕРБ“, обясни журналистът.

Main Menu