Костадин Паскалев: Не ние сме инициирали участието на Ваня Григорова в изборите. Тя пожела да говори с нас

25 Апр 2024 10:12

"Беше поискан разговор с нас от Ваня Григорова, ние не сме инициирали участието на Ваня Григорова в изборите, тя пожела да разговаря с нас. Проведохме два разговора по два часа и половина. Нашите разбирания не бяха приети, бяха ни предложени условия, които за нас са неприемливи". Това заяви председателят на коалиционния съвет на "Левицата" Костадин Паскалев в "Тази сутрин" по bTV.
"Има три основни пункта, по които не се разбрахме – желанието на Ваня Григорова да взима еднолични решения по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството на "Левицата" в изборите", обясни Паскалев.

По думите му "Левицата" не е инициирала разговори с Ваня Григорова за участие в парламентарните избори поради това, че процесът за избор на кмет в столицата не е приключил.

"Предстои ни все още завършване на това съдебно производство. Когато имате съдебно производство и вие сте го инициирали, трябва да изчакате неговия край. Тя каза, че Столична община ѝ е била тясна като място да се реализира политика или чрез инструментите, които разполага Общинският съвет, не може да постигне тези цели, които се формулирала", каза Паскалев.

По думите му процесът на обединение на "Левицата" е в бъдеще и за съжаление – не сега.
"Мая Манолова винаги е била в "Левицата", в навечерието на предстоящите избори тя предпочете да проведе самостоятелни разговори с други субекти, създадоха коалиция и в нея участват два политически субекта, които бяха поканени на разговорите с нас. Запазил съм добри отношения и с Мая Манолова, и с Ваня Григорова, никога не сме стигали до ситуация да си казваме тежки думи. Но винаги съм твърдял, че в политиката, докато не се научим да говорим истината, нищо добро не ни чака", каза председателят на коалиционния съвет на "Левицата" Костадин Паскалев.

Main Menu