Обявени са 100-те най-влиятелни ИТ личности в България за 2024 г.

26 Апр 2024 13:53

Ясни са победителите в ежегодния индекс на Career Show “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Индексът отличава постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и дава гласност на техния принос за развитието на сектора в страната. Класираните в него се определят на база публично гласуване. В подкрепа на номинираните тази година са подадени над 11 000 гласа. Място в индекса намериха личностите, събрали най-много гласове.

Сред класираните в индекса са основатели на български софтуерни компании и проекти, технически директори на големи международни компании, лектори и обучители, както и основателите на най-големите софтуерни академии у нас и др.

Засилено присъствие на жените в сектора се наблюдава сред тазгодишните Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България. Сред дамите, намерили място в индекса, са проф. Силвия Илиев (Директор на Институт GATE), доц. д-р Наталия Футекова (Управител на ERP Academy), доц. Боряна Пелова (Академичен директор на Магистърска програма "Изкуствен интелект за бизнес и финанси" на СУ), Ива Янкова (основател на Logischool) и др.

“Поздравяваме класираните в индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” за 2024 г. Щастливи сме да видим сред номинираните както утвърдени имена в индустрията с дългогодишен опит и доказана експертиза, така и много нови таланти с огромен потенциал да бъдат следващите лидери в сферата си. Това ни насърчава да организираме ежегодно такива проекти, които стават витрина на успеха и доказват, че България има своето достойно място в световната ИТ екосистема.”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

С някои от най-влиятелните ИТ личности в България можете да се срещнете по време на кариерното събитие Career Show Tech 2024. Събитието ще се проведе онлайн на 30 и 31 май. На него ще присъстват работодатели-лидери в ИТ сектора, които активно набират нови служители. В допълнение участниците могат да се включат в семинарна програма, водена от признати експерти в сферата на софтуерно инженерство, киберсигурност, изкуствен интелект, разработка на видеоигри и др.

Участието в събитието е безплатно след задължителна регистрация на careershow.bg

Main Menu