Масов бой в дискотека завърши с четирима пострадали

29 Апр 2024 09:18

Масов бой е станал в дискотека с бухалки и железни пръти. Екшънът завърши с четирима пострадали, които са потърсили Спешна помощ, съобщи bTV.

Случаят е от 2 ч. през нощта в неделя в село Български извор, община Тетевен, област Ловеч. Пострадалите са на възраст между 18 г. и 26 г. от различни населени места в района.

Потърпевшите разказаха, че малко след 2 ч. в неделя, когато са плащали сметката си, са нападнати от група мъже, доведена от кмета на с. Галата Младен Младенов.

„Случката става между 2 и 3 ч., дойде собственичката на заведението, за да си платим сметката. Вън ни чакаха 50 човека от село Галата да ни пребият, така ми написаха в Месинджър. Ние стоим в дискотеката, запалиха лампите. Младен Младенов само им махна с ръка и влязоха в дискотеката 30 души с палки и винкели“, разказа Свилен, един от пострадалите.

Денис също е сред пострадалите, казва, че има над 40 шева на главата, дори е припаднал. Категоричен е, че по никакъв начин не са предизвикали нападателите.

Родители на ранените момчета искат да видят записите от камерите, за да се разбере кои са нападателите и дали са били провокирани.

От полицията съобщиха, че има един задържан за сбиването, който е от с. Галата.

“Продължава работата по случая, извършва се проверка. След края на проверката материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата“, гласи позицията на органите на реда.