Лют скандал между Кирил Добрев и Александър Симов, Ризова се видя в чудо

29 Апр 2024 18:24

Жесток скандал се разрази в предаването „Лице в лице“ по БТВ между левите Кирил Добрев и Александър Симов. Повод за скандала стана кризата с отлив на партийни лица на БСП и поредицата от слаби изборни резултати. В един момент страстите толкова се разгорещиха, че водещата Цветанка Ризова не може да зададе въпросите си.

„Аз имам една-единствена партия и това е БСП. Една партия трябва да има коректив, за да спазва линията“, започна бившият депутат от БСП Кирил Добрев.

„Няма как да се възприеме добре опозицията в БСП. Аз съм „за“ да има ляво обединение“, заяви от своя страна бившият вече депутат от БСП Александър Симов.

„В БСП членуваха от комунисти до социалдемократи. В последните години БСП е загубила 2/3 от електората си. Останали са само тези над 75 години. Голяма част от членовете напускат заради управлението на Корнелия Нинова“, посочи Добрев. Това е официално изследване на фондация „Фридрих Еберт“.

„Факт е, че БСП минава през криза и това си личи. Те не могат да се свързват само с едно име. На политическия терен постоянно излизат нови чудотворци, БСП понесе доста приятелски огън“, обясни Симов.

„Войната се разрази в структурите в цялата страна. Никой няма да позволи да изгрее звезда някъде. Ако това се случи, тя ще бъде залята с помия, за да застане на мястото си. През това време всички ще И казват: „Браво“! Аз лично съм обещал на Корнелия Нинова да я изпратя от „Позитано“, изтъкна Добрев.

„Ясно е, че вие имате лична вендета с г-жа Нинова“, репликира го Симов.

„В БСП в момент не е останал нито един от нейните бивши председатели. Аз започвам да си задавам въпроса къде е проблема – в телевизора или в кулата, която излъчва сигнала“, зададе въпрос Добрев.

„Единият председател на БСП беше изключен от другия. Михаил Миков никой не го е изключвал. Г-жа Нинова му отправи предложение да е зам.-председател, но той отказа. Преди шест месеца настоящата ни кандидатка за кмет на София вече е кандидат за депутат“, припомни Симов.

Разговорът се насочи към ситуацията в Столичния общински съвет и събарянето на Паметника на Съветската армия.

„Ти се обърка напълно. Тези, които ядяха ръчичките заедно бяха в едно правителство и заедно изнася ха оръжие за Украйна. Даже има международно разследване, което ще има резултат“, напомни Добрев.

„Добре, абстрахираме се от Корнелия Нинова, гледайки в низините, можем да направим една хубава кампания“, призова Симов.

Кога последно си ходил да се срещаш с избиратели?, попита го Добрев.

„Аз се чувствам лично засегнат от това, което направи Елена Йончева, защото лично съм инвестирал доверие в нея. През цялото време е имало такива подводници със зависимости. Нормалната е битката с такива хора. Когато се срещам с избиратели, те постоянно ме питат как така тя отиде и седна в скута на ДПС“, сподели Александър Симов.

„Йончева беше лично предложение на Корнелия Нинова и знам, че където е била водач на листи, не е получавала подкрепата на лидера на БСП. По повод идейната чистота, как се чувства, когато главният редактор на вестник „Дума“ е бивш главен редактор на „Демокрация“, попита Добрев.

Нора Стоичкова никога не е била главен редактор на „Демокрация“. От 2016 . тя е член на ДПС, категоричен бе Александър Симов.

Значи има право да израсне от седесарка, попита Добрев.

„И седесарите имат правото да поумнеят и да осъзнаят, че са били на грешната страна. Аз предпочитам разкаялият се седесар от член със зависимост“, посочи Симов.

„Лявото обединение е възможно. Рано или късно тези, които робуват на егото си, ще дойде при нас да се разберем. Той предупреди, че който се е откъснал от БСП или е завършил под мускула на Борисов или на бунището“, изтъкна Симов. Той добави, че Левицата ще се възроди.