Росица Кирова: За нас от ГЕРБ изграждането на Национална детска болница е приоритет

02 Май 2024 17:56

Изграждането на детска болница е приоритет за ГЕРБ и продължаваме да работим за него, заяви пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова. Тя участва в тържественото отбелязване на 148 години от Априлската епопея в Панагюрище и в местността Оборище, съобщи БТА.

Всяко едно правителство трябва да е наясно с позицията, която политическа партия ГЕРБ е декларирала и е предприела действия, каза още тя.

Росица Кирова припомни, че проектът за изграждане на детска болница започва в края на последния редовен мандат на Борисов като премиер.

Взехме решение в Народното събрание по предложение на ГЕРБ, с което задължихме правителството да бъде ускорено изграждането на детската болница, припомни Росица Кирова.

За мен е важно да се знае, че това е наш приоритет, продължаваме да работим за него и всяко едно правителство трябва да е наясно с позицията, която политическа партия ГЕРБ е декларирала и по която е предприела действия.

От ГЕРБ посочиха вчера, че очакват всички правителства, независимо дали са служебни, или редовни, да работят за изпълнението на проекта за изграждане на Националната многопрофилна детска болница.