Пепси България спря рекламите си с Тото и се обяви срещу насилието

04 Авг 2023 12:31

Компанията "Куадрант Бевъриджис" АД, която официално бутилира и разпространява продуктите на "Пепси" за България, съобщи, че е предприела всички мерки за прекратяване на сътрудничеството с рапъра Йонислав Йотов - Тото. Само преди няколко седмици "Пепси България" започна нова рекламна кампания, като тяхно официално представително лице бе именно водещия на подскат изпълнител. Неговото лице бе на всички рекламни материали на компанията, като той участва и в снимките на рекламните спотове и видеа.

Днес - 1 август, компанията обаче официално се разграничи от него в позиция, заклеймяваща строго всяка форма на насилие.

Прекратяването на отношенията между Тото и "Пепси България" идва, след като в мрежата се разпространи отрязък от негов подкаст, сниман пред публика, с участието на баскетболния треньор Тити Папазов. Във видеото Папазов разказва за свой случай на насилие, при който насилствено обръсва главата на бивша своя приятелка. Всичко това идва на фона на случая с 18-годишната Дебора, която стана жертва на насилие от страна на Георги Николаев Георгиев, който преби жестоко момичето, наряза го с макетно ножче и обръсна главата му.

 

Въпреки последвалото извинение от страна на Тото, че дава трибуна на хора, които са упражнили насилие, компанията все пак реши да прекрати отношенията си с него.

 

"Куадрант Бевъриджис" АД - официалната бутилираща компания на продуктите на РерѕіСо за България и организатор на кампанията „Предизвикателството на Pepsi" заявява ясна позиция против насилието.

Считаме, че действията ни винаги трябва да се извършват при зачитане на човешкото достойнство и физическата безопасност. „Куадрант Бевъриджис" АД се ангажира да подкрепя общество, основано на взаимно уважение и съпричастност, без злоупотреби, дискриминация или насилие.

Ние няма да предоставяме трибуна на поведение, което не показва толерантност или насърчава тормоза и насилието. Уверяваме ви, че сме предприели всички необходими мерки, свързани с прекратяването на сътрудничеството ни с Тото (Йонислав Йотов).", гласи цялата позиция на дружеството.