Трима шофьори попаднаха в полицейския арест за агресия

11 Апр 2024 14:10

Трима шофьори попаднаха в полицейския арест за агресия на пътя. Вчера в Пловдивско са регистрирани два случая на проявена агресия и грубо погазване на правилата за движение.

Първият конфликт възникнал по обяд между двама мъже, които пътували съответно с лек и товарен автомобил по АМ "Тракия" в посока София. Според първоначалната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден момент единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка. При ответна реакция неговият опонент обаче хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на превозното му средствоВ движение и виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши. В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата, където се развива по-висока скорост, като с това са създали риск за собствения си и за живота на останалите участници в движението.

Установено е, че единият мъж е столичанин, а другият - жител на Ботевград. След доклад в Районна прокуратура-Пловдив срещу тях са започнати бързи производства за престъпление по чл. 325б, ал. 3 от НК. Двамата са задържани за едно денонощие.

Няколко часа по-късно в Първо РУ се явила жена и разказала, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. "Кукленско шосе", непознат шофьор я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя. Със закани за физическа саморазправа мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала, след което потеглил в неизвестна посока.

След запознаване с кадри от случилото се, разпространени и в социалната мрежа, и медиите, служителите предприели издирвателни действия. Още същата вечер в районното управление е отведен извършителят - пловдивчанин на 45 години, с криминалистична регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество. По указания на дежурен районен прокурор срещу мъжа е започнато бързо производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

ОДМВР-Пловдив информира, че ще прилага нулева толерантност към всички нарушители на пътя и ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Main Menu