Пускат градските автобуси с делнично разписание в пиковите часове

16 Мар 2020 12:07

 

 

Автобусите по линиите на вътрешноградския транспорт да се движат с делнично разписание в пиковите часове и с неделно разписание във времето с по-слаб пътникопоток – това предлагат от ОП „Организация и контрола на транспорта“ на общинския оперативен щаб за ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса.

Сред заложените в петък мерки бе предвидено преминаването на всички градски автобуси в Пловдив на неделно маршрутно разписание. Това бе съобразено с обявеното извънредно положение на територията на страната и рязкото намаляване на пътниците в градския транспорт. Според наблюденията на ОКТ тази сутрин не е имало струпване на хора нито в автобусите, нито на спирките.

„За да няма излишно напрежение сред гражданите, предлагаме в пиковите часове движението на автобусите да е през по-малки интервали“, коментира директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Той напомни, че на фирмите превозвачи е разпоредено четири пъти дневно да извършват пълна дезинфекция на автобусите. Стриктното изпълнение на дадените предписания се следи от екипи на РЗИ. Работници на ОП „Чистота“ пък дезинфекцират най-малко веднъж дневно всички заслони на автобусните спирки.

Община Пловдив призовава гражданите да проявят разбиране и да се съобразяват с мерките, наложени заради извънредната ситуация. За да се предотврати опасността от разпространението на коронавируса, основната препоръка е по възможност всеки, особено възрастните, да ограничи излизането от дома си, когато не е наложително.

Разписанието на градските автобуси е публикувано в сайта на Община Пловдив - http://www.plovdiv.bg/item/transport/масов-градски-транспорт-маршрутираз/. То може да се намери и в мобилното приложение „Градски транспорт Пловдив“.

Очаква се кметът Здравко Димитров да подпише новата заповед за разписанието на градския транспорт.

Main Menu